Азаров обіцяє орендувати літаки для перевезення пасажирів "Аеросвіта"

Четвер, 10 січня 2013, 14:30

Кабінет міністрів має намір профінансувати оренду літаків для повернення в Україну українців, які не можуть повернутися на батьківщину у зв'язку зі скасуванням рейсів компанії "Аеросвіт".

Про це сказав прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з вченими-економістами в четвер, повідомляють "Українські новини".

"Ми, я думаю, знайдемо кошти й доручимо брати в лізинг і в оренду такі літаки для забезпечення вивозу наших пасажирів", - сказав Азаров.

Він сказав, що на нараді прийнято рішення зобов'язати відповідні українські служби залучати літаки.

Азаров відзначив, що в держави таких літаків немає, оскільки літаки, що перебувають у державній власності, призначені для перевезення вищих посадових осіб і не пристосовані для перевезення великої кількості пасажирів.

Крім того, Азаров відзначив недостатньо хороший технічний стан цих літаків.

"Прем'єра можна (перевозити), а громадян ризиковано", - пожартував він.

За словами прем'єра, після оперативного вирішення питання про якнайшвидше повернення українців у країну уряд також має намір вивчити можливість виходу із ситуації, у якій опинилася компанія "Аеросвіт".

Раніше Азаров доручив віце-прем'єру Олександру Вілкулу проконтролювати якнайшвидше повернення на батьківщину людей, що залишаються за кордоном через затримання й скасування рейсів "Аеросвіту", і виплату їм компенсацій.

"Аеросвіт" скасував 25 рейсів на 10 січня в міжнародному аеропорті "Бориспіль" (Київська область).

З 4 січня "Аеросвіт" щодня скасовує низку рейсів у зв'язку із припиненням обслуговування в деяких закордонних аеропортах.

Авіакомпанія заявила, що веде переговори про врегулювання ситуації.

29 грудня 2012 року Господарський суд Київської області розпочав банкрутство "Аеросвіта" на підставі заяви самої компанії.

Авіакомпанія підкреслила, що справу відкрито з метою початку процедури санації авіакомпанії, і вона має намір і далі продовжувати операційну діяльність і виконувати поточні зобов'язання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування