Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Калєтніку сподобалось голосування за Соркіна. Але не сподобалась процедура

Субота, 12 січня 2013, 14:15

Перший віце-спікер Ігор Калєтнік вважає, що Верховна Рада мала б обирати голову НБУ за повною процедурою.

"На думку Компартії те, що обрання нового керівника НБУ проходило за скороченою процедурою – неправильно", - цитує Калєтніка його прес-служба.

"Кожного разу, коли Верховна Рада розглядає кадрові призначення такого рівня, обговорення кандидатури і голосування має проходити за повною процедурою, щоб народні депутати мали змогу поставити запитання претенденту на посаду голови Національного банку, почути його детальну програму і плани у монетарній політиці", - наголосив перший віце-спікер.

Водночас він висловив переконання, що країна отримала легітимно призначеного Верховною Радою керівника Нацбанку. "Відповідні норми і процедури регламенту були дотримані повністю", - сказав Калєтнік.

За його словами, голосування за главу НБУ підтвердило, що в парламенті вже почала діяти система особистого голосування.

"Раніше таких питань не було, депутати голосували один за десятьох. Тепер це яскравий приклад, що кожний особисто, відповідно до Конституції України, статті 84, віддав свій голос за ту чи іншу кандидатуру", - сказав Калєтнік.

"Парламент сьогодні дуже виважено підходить до прийняття рішень. Це означає, що народні депутати вже сьогодні приймають рішення особисто - не під диктовку і не по команді", - підкреслив перший заступник голови парламенту.

Як повідомлялося, у п’ятницю Верховна Рада призначила Ігоря Соркіна на посаду голови Нацбанку. За відповідне рішення проголосувала 231 картка депутата.

Однак депутати від опозиції заявляли, що представники фракції Партії регіонів голосували за своїх колег. Кілька таких випадків зафіксував також фотокореспондент "Української правди".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування