Мельниченко відхрестився від перевірки 5 каналу

Четвер, 17 січня 2013, 16:23

Майор Держохорони Микола Мельниченко не звертався до Нацради з питань телерадіомовлення з проханням перевірити 5 канал.

Про це Українській правді заявив адвокат Мельниченка Микола Неділько, коментуючи інформацію про те, що Національна рада призначила позапланову перевірку діяльності "5 каналу" через звернення громадського об’єднання "Комітет підтримки Миколи Мельниченка".

"Мельниченко не має жодного відношення до цього комітету. Він не є ні засновником, ні ініціатором її заснування. Йому стало відомо про цей комітет, як і усім, зі ЗМІ", - сказав він.

Неділько додав, що вони зараз встановлюють місце реєстрації комітету і будуть у судовому порядку оскаржувати реєстрацію даної громадської організації.

"Це чорний піар, і ми просимо журналістів не вестися на такі провокації", - сказав адвокат.

У свою чергу голова комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко заявив, що, "в принципі, позапланові перевірки ЗМІ у післявиборчий період можливі, але для цього потрібні надсерйозні причини, що вимагають невідкладного втручання у діяльність засобів масової інформації".

Томенко вважає, що у даному випадку мова йде про "чергове неадекватне і, скоріш за все, замовне рішення щодо проведення позапланової перевірки "5 каналу".

"А тому, виходячи з рішення, яке прийняв Комітет з питань свободи слова та інформації, про розгляд на кожному своєму засіданні питань можливого перешкоджання діяльності ЗМІ, ми залишаємо за собою право слідкувати за перебігом даної ситуації", – зазначив він.

Також Томенко нагадав, що він "з нетерпінням" чекає звіту Нацради з питань телерадіомовлення, який, згідно з законом, повинен бути поданий до Верховної Ради не пізніше 2 лютого 2013 року.

Як відомо, раніше Національна рада призначила позапланову перевірку діяльності "5 каналу" через звернення громадського об’єднання "Комітет підтримки Миколи Мельниченка".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування