Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко допоможе вивчати трагедії України

Четвер, 17 січня 2013, 20:38

Кабінет Міністрів налаштований всіляко підтримувати діяльність Інституту національної пам’яті, пов’язану з дослідження маловідомих та трагічних сторінок історії України.

Про це заявив віце-прем’єр Костянтин Грищенко під час зустрічі з директором Інституту Валерієм Солдатенком, повідомляє прес-служба члена уряду.

"Популяризація історії, донесення найбільш яскравих і значимих сторінок нашого минулого до нинішніх поколінь є одним з невід’ємних елементів державної гуманітарної політики в цілому, та виховання молоді зокрема", - сказав він.

Грищенко висловив переконання, що місією істориків є висвітлення подій та історичних постатей, які сприяли б консолідації української нації, об’єднували мешканців різних регіонів навколо спільних цінностей.

Як відомо, у грудні 2010 року президент Віктор Янукович ліквідував Український інститут національної пам'яті як державний орган, створивши науково-дослідну установу з такою ж назвою при Кабміні.

Штатний розклад урядового Інституту передбачав скорочення кадрів на третину в порівнянні "президентським" УІНП - до 70 осіб.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...