Пшонка обіцяє Тимошенко суд присяжних

П'ятниця, 18 січня 2013, 18:15

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко може вимагати суду присяжних в ході розгляду справи про вбивство Євгена Щербаня.

Про це в п'ятницю заявив генпрокурор Віктор Пшонка, розповідаючи про пред'явлення Тимошенко "повідомлення про підозру" у вбивстві.

Генпрокурор зазначив, що Тимошенко вже ознайомилася з матеріалами про підозру її в організації вбивства Щербаня.

"Що і було зроблено у другій половині дня. Вже сьогодні відомо, що керівництво колонії вручило Тимошенко особисто, вона з цим документом ознайомилася", - повідомив він.

"Стаття, за якою Тимошенко підозрюється в скоєнні злочину (93 ст. Кримінального кодексу), передбачає за організацію вбивства таку міру покарання (довічне ув'язнення), але це може вирішити тільки суд", - сказав генпрокурор.

Пшонка також зазначив, що відповідно до закону по цій статті може бути суд присяжних.

"Якщо цього захоче обвинувачений", - підкреслив генпрокурор. Він запевнив, що суд по даній справі буде відкритим.

У той же час Пшонка зазначив, що слідчій групі не вдалося вручити Тимошенко даний документ, але чинне законодавство дозволяє передати документи про підозру у скоєнні злочину через керівництво Качанівської колонії, в якій відбуває покарання Тимошенко.

Пшонка пояснив, що всі слідчі дії по даному питанню закінчені, екс-прем'єр та її адвокати повинні ознайомитися з отриманими матеріалами. Після цього буде складено обвинувальний акт, і кримінальну справу буде передано до суду.

Він уточнив, що з Тимошенко можна проводити слідчі і судові дії.

"Слідчі ознайомилися з медичним документом, в якому написано, що з Тимошенко можна проводити судові і процесуальні дії", - сказав він.

Пшонка також наголосив, що рішення про видворення жінок-депутатів з будівлі ЦКБ №5 відбулося відповідно до закону і у відповідності з процедурами.

"Все було в рамках закону і все повинно відбуватися в нашій державі в рамках закону, а не шляхом капризів і провокацій", - підкреслив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News