"Регіони" - Тимошенко: не їв часнику - запаху не буде

П'ятниця, 18 січня 2013, 19:10

Депутат від Партії регіонів Володимир Олійник переконаний, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко повинна бути зацікавлена ​​в розгляді справи у суді.

Про це він заявив в п'ятницю, коментуючи заяву генпрокурора про те, що Тимошенко і Лазаренко підозрюються у вбивстві Євгена Щербаня.

"Генпрокуратура діє чітко в рамках Конституції, закону про прокуратуру, а також в рамках нового Кримінально-процесуального кодексу", - зазначив політик.

Олійник також наголосив, що Конституція не передбачає жодних винятків для громадян України.

"Генпрокуратура зробила свою справу: провела досудове розслідування, заявила про те, що є ознаки причетності Тимошенко та Павла Лазаренка до вбивства Щербаня, і передає матеріали в суд. Це нормальна європейська практика", - повідомив він.

У той же час, за його словами, якщо обвинувачувана сторона вважає себе невинною, то, "безперечно, вона повинна домагатися публічного суду, а не опиратися".

"Вона повинна зробити все для того, щоб розвіяти будь-які сумніви у суспільства. Але це зробити можна тільки в судовому порядку", - додав він.

"У народі є такий вираз - "Якщо ти часнику не їв, то і запаху не буде". Тож якщо людина не винна, то вона у суді доведе свою невинність. І, здавалося б, саме Тимошенко повинна бути найбільше зацікавлена ​​в тому, щоб дана справа було публічно розглянута", - заявив Олійник.

"Але напевно є речі, які вона хоче приховати від громадськості. Тож і боїться, щоб передали справу до суду, щоб громадяни дізналися правду", - вважає він.

Також парламентарій звернув увагу на те, що "відповідно до закону генпрокурор не заявляє про винність Тимошенко, а говорить про зібрані докази і називає конкретні факти", цитує депутата прес-служба Партії регіонів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...