Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров обурився, що підприємці ходять в імпортних сорочках

Вівторок, 29 січня 2013, 17:13

Потрібно створити серйозні бар'єри для ввезення в Україну неякісних товарів легкої промисловості імпортного виробництва.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров під час зустрічі з членами Ради підприємців.

Він підкреслив, що вітчизняна легка промисловість розвивається дуже слабо.

"Ми дійшли до межі. Що це за країна у 45 мільйонів, яка нічого не виробляє з погляду легкої промисловості?", - запитав Азаров.

"У кожного з нас, які тут сидять, костюми імпортні, сорочки імпортні, краватки імпортні, взуття імпортне. Куди далі їхати? Приїхали вже. Настав час вживати, говоритимемо, радикальних заходів, які дозволять нам піднятися", - заявив прем'єр.

Він підкреслив, що для налагодження ситуації в галузі необхідно не тільки створювати сприятливі умови для розвитку власного виробництва, а й захищати ринок від неякісного дешевого імпорту.

"Тут комплекс заходів потрібний. Не тільки податкові, кредитові (преференції ), а й це ще перевірка якості того, що нам завозиться, і серйозні бар'єри на кордоні для неякісних товарів широкого вжитку. Дуже серйозні бар'єри", - сказав Азаров.

Як відомо, з 1 січня 2011 року підприємства легпрому, окрім тих, які виробляють продукцію на давальницькій сировині, терміном на 10 років не обкладаються податком на прибуток.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування