Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Запровадження смертної кари не об'єднає комуністів і "свободівців"

Четвер, 31 січня 2013, 11:34

Лідер Компартії Петро Симоненко заявив, що комуністів не страшать можливі санкції з боку Ради Європи за введення смертної кари.

"Україна повинна бути прикладом для Європи", - заявив він газеті "Комерсант-Україна", коментуючи відповідний законопроект.

"Не треба вважати, що після нашого вступу в Раду Європи тут можна чинити будь-які злочини", - додав Симоненко.

Напередодні в парламенті був зареєстрований проект змін до Кримінального кодексу й низки інших законів, мета якого – уведення в Україні смертної кари. Його внесли комуністи Петро Симоненко, Ігор Калєтнік і Ігор Алєксєєв.

Найвищу міру покарання пропонують застосовувати для винних у вбивстві з корисливим мотивом; розбої, скоєному організованим угрупуванням; бандитизмі; тероризмі; незаконному виробництві наркотиків організованою групою або при залученні малолітніх. 

Вирок за статтями, які передбачають розстріл, має виносити суд присяжних. 

У законопроекті визначений порядок здійснення страти (розстріл під контролем спецкомісії), а також вимоги до утримання й побуту смертників.

В Україні з 1997 року діє мораторій на виконання смертної страти, а з 2001 року вона заборонена законодавчо. Її скасування було умовою членства України в Раді Європи. 

Комуністи в кожному скликанні ВР виступають із ініціативою відновити смертну кару, але не знаходять підтримки.

І хоча в партії "Свобода" раніше декларували плани щодо поновлення смертної кари, але ініціативу КПУ підтримувати не збираються.

"Ми проти самого існування комуністичної ідеології в нашій країні", - заявить депутат від "Свободи" Юрій Сиротюк

"Абсолютне зло не буває в чомусь хорошим, а в чомусь – поганим, тому я виключаю можливість нашого голосування за будь-яку їхню ініціативу", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування