Балога каже, що Кармазіна використали. А той знову йде до суду

Понеділок, 11 лютого 2013, 17:55

Екс-депутат Юрій Кармазін пішов до суду з метою позбавлення депутатів мандатів у зв’язку з бездіяльністю Центральної виборчої комісії.

Про це він заявив в інтерв’ю "Тижню", коментуючи рішення Вищого адміністративного суду за яким Павло Балога та Олександр Домбровський втратили депутатські мандати.

"Після виборів до нас зверталися виборці, які криком кричали про порушення у їхніх округах. Розповім про ситуацію на Вінничині… По округу номер 11 перемогла Наталія Солейко, по округу номер 14 - Іван Мельничук. Але виборчі документи було сфальшовано на користь Олександра Домбровського та Віктора Жеребнюка", - уточнив Кармазін.

При цьому він додав, що по двох округах, 11 і 71, МВС підтвердило факт фальсифікацій і звернулося до ЦВК, "але ніхто чомусь про це не каже".

Водночас він зазначив, що хоче, щоб "усі, хто сфальсифікував вибори, відповіли за це".

"Ми працюємо і на тих округах, які були визначені міжнародними спостерігачами як такі, де були величезні порушення. Скільки конкретно позовів ми будемо подавати, буде залежати від зібраної нами інформації", - зазначив він.

Кармазін також уточнив, що наразі аналізує ситуацію по Одеській, Вінницькій, Черкаській, Донецькій, Запорізькій та Полтавській областях. Втім, назвати конкретні округи відмовився.

У свою чергу Павло Балога в інтерв’ю "ЛІГАБізнесІнформ" заявив, що точно не знав про цей позов Кармазіна.

"Чутки такі ходили, але напевно я про це позові від Юрія Кармазіна не знав. Взагалі, аналізуючи ситуацію, що склалася як юрист і колишній правоохоронець, скажу одне - Кармазін, напевно, і сам не знав, яка доля уготована його зверненню до суду", - сказав він.

"І в даному випадку цього правозахисника просто використовували. Щоб не забруднитися, зацікавлені люди у владі пішли на суд з використанням Кармазіна. Ми ж розуміємо, що влада сьогодні - це суперсучасний танк, і тільки влада може проводити подібні рішення. Якби, наприклад, я подав таку заяву, жоден суд ніколи не задовольнив би його. Мене б просто ніхто не почув, а Кармазіна почули - значить, це потрібно владі, - вважає депутат.

"Мета затії проста: по-перше, потрібно звільнити два округи, щоб завести в Раду пару більш згідливих депутатів. По-друге, поставити на місце інших депутатів, у тому числі і поки лояльних до більшості, щоб у них навіть не виникало бажання мислити альтернативно "генеральної лінії", - підсумував Балога.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...