Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Добкін замахнувся на ще один стадіон

Понеділок, 11 лютого 2013, 21:48

До Чемпіонату Європи з баскетболу в Харкові буде побудовано сучасний стадіон на 5-7 тисяч глядацьких місць.

Про це заявив глава Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ході програми "Від влади до громади", повідомляє його прес-служба.

Він зазначив, що у Харкові недоцільно будувати великий баскетбольний стадіон на 10 тисяч місць і більше.

За його словами, така споруда не тільки обходилася б бюджету надто дорого при обслуговуванні, але і практично ніколи б повністю не заповнювалося на спортивних та святкових заходах.

"Ми плануємо побудувати до 2015 року суперсучасний стадіон місткістю для баскетбольних і волейбольних матчів на 6 тисяч глядачів, для проведення хокейних матчів - 5 тисяч глядачів, і для проведення концертів - 7 тисяч глядачів", - уточнив Добкін.

"Це певний конструктор, який в залежності від потреби дуже швидко перебудовується за сучасними технологіями, і при цьому зручний, компактний, красивий і економний. Він буде у нас ще однією спортивною візитною карткою", - додав губернатор.

"Місто Харків відправляло неодноразово делегації в різні країни, де проводилися баскетбольні форуми, і виключно спираючись на практику цих держав, ми побачили, що цей формат найоптимальніший для півторамільйонного міста", - підкреслив він.

Як відомо, раніше мер Харкова Геннадій Кернес ініціював повернення стадіону "Металіст" у комунальну власність Харкова.

Тодішній президент харківського клубу "Металіст" Олександр Ярославський назвав це махновщиною й заявив, що готовий віддати Кернесу й стадіон, і команду.

Пізніше депутати Харківської міськради прийняли звернення до голови облради Сергія Чернова із проханням передати в комунальну власність Харкова стадіону "Металіст".

В результаті конфлікту Ярославський продав футбольну команду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування