Голова профільного комітету Ради вимагає від УНІАН пояснень

Вівторок, 12 лютого 2013, 13:14

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко звернувся до керівництва УНІАН за роз’ясненням щодо новин щодо Олександри Кужель та Сергія Власенка, які, за їхнім твердженням, є неправдивими та вигаданими.

Зокрема, йдеться про інформацію, поширену 11 лютого агентством УНІАН від імені Сергія Власенка про спроби отруєння та стеження за ним, а також заяву Олександри Кужель "Мене можуть посадити на 10 років", яка за твердженням авторки, є частково сфальсифікованою.

"Ми знаємо, що в УНІАНі склалася непроста ситуація, адже протягом останнього часу з цього агентства звільнилась ціла низка авторитетних журналістів, але тепер ситуація ускладнилась ще більше, адже вводить в оману людей та підриває довіру до шанованого раніше інформаційного агентства", – зазначив Микола Томенко, повідомляє його сайт.

Він нагадав, що це вже другий подібний випадок в Україні з поширенням неправдивої інформації за останній місяць.

Зокрема, нещодавно до нього як до Голови Комітету звернулось керівництво газети "Високий замок", яке повідомило, що сайт "Обозреватель" здійснив передрук інтерв’ю із доповненнями, яких у першоджерелі не було.

Журналісти стверджують, що деякі відповіді опозиціонера були видумані, а тому називають це "маніпулятивними політ технологіями".

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації просить керівництво УНІАНу роз’яснити ситуацію, що склалася з поширенням неправдивих заяв народних депутатів та належним чином відреагувати на цей факт, оскільки йдеться вже не про цензуру, а про маніпуляцію та пропаганду, – прийоми, що, за словами політика, активно використовуються у тоталітарних режимах.

"Йдеться саме про маніпулятивні технології, оскільки низка медіа, які характеризуються симпатією до влади, активно передрукувала та поширила ці, як з’ясувалося, вигадані заяви", – уточнив Микола Томенко.

Він також повідомив, що у разі необхідності, ця ситуація буде розглядатися на засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування