Конституційний суд підтвердить рішення про відбір мандатів - Яценюк

Вівторок, 12 лютого 2013, 18:01

Депутати, яких Вищий адмінсуд позбавив мандатів, є повноважними народними депутатами, а рішення цього суду не має жодних правових наслідків.

Про це заявив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, якого цитує прес-служба партії.

"Спроби голови Верховної Ради звернутися до неконституційного Конституційного суду – це не що інше, як намагання легітимізувати рішення про незаконне позбавлення мандатів двох народних депутатів", - наголосив він.

Яценюк підкреслив, що "підконтрольний президенту і Партії регіонів суд" порушив Конституцію.

Він нагадав, що за статтею 81 Конституції повноваження депутата достроково припиняються лише в разі, якщо він особисто склав повноваження, якщо набув сили обвинувальний вирок щодо нього; якщо депутата визнано недієздатним або безвісно відсутнім, в разі припинення його громадянства або виїзду на постійне проживання за межі України, в разі його смерті, а також у випадку несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності.

"Жодне з переліченого в Конституції не відбулося по відношенню до цих двох народних депутатів", - наголосив він.

За словами Яценюка, в парламенті є інші "дві особи, які не є депутатами - Олександр та Андрій Табалови, які не склали присягу й тому не повинні мати повноважень народних депутатів".

"Конституційний суд, напевно, готовий під диктовку президента Януковича навіть розтлумачити, що згідно з Конституцією, можна позбавляти мандатів тих депутатів, які знаходяться в опозиції, бо вони не влаштовують провладну Партію регіонів", - зазначив депутат.

"Опозиція категорично заявляє, що Павло Балога та Олександр Домбровський є повноважними народними депутатами, а рішення Вищого адмінсуду не має жодних правових наслідків", - підкреслив голова фракції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування