Єфремов божиться, що "Раду-3" спеціально не програмували

П'ятниця, 15 лютого 2013, 17:18

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов спростовує те, що систему голосування "Рада-3" було заздалегідь перепрограмовано для демонстрації її нездатності.

Про це він сказав на брифінгу, передають "Українські новини".

"Це справжнісінька нісенітниця, і на цю нісенітницю відповів головний розробник системи. Так, ця система вирішує якісь проблеми, але вона не забезпечує того, про що говорив Яценюк", - сказав він.

Єфремов підкреслив, що Яценюк, роблячи такі звинувачення, намагається перекласти з себе відповідальність за установку відповідної системи.

"В остаточному підсумку він потрапив в ту ситуацію, коли йому потрібно нести відповідальність. А для того, щоб нести відповідальність, потрібно, перш за все, її на когось перекласти, тому він просто говорить неправду", - заявив він.

У свою чергу депутат від "Батьківщини" Андрій Парубій заявив, що "напередодні тестування системи голосування "Рада-3", регіонали змінили налаштування".

"Пробували продемонструвати, що можна проголосувати не особисто. Розробник системи, науковий співробітник Академії Наук справедливо зауважив: "Це було не тестування, а фокуси і шуллерство", - цитує депутат.

Єфремова також запитали, чи готові депутати від ПР погодитися на голосування руками або бюлетенями для забезпечення персонального голосування.

Він зазначив, що це буде дуже складно реалізувати.

"Я уявляю собі, як лічильна комісія буде 450 депутатів по головах перераховувати, і яка плутанина буде в залі. Це можна зробити раз, але не можна вводити систему", - сказав він.

Крім цього, він зазначив, що голосування бюлетенями також не гарантує персонального голосування, так як депутати зможуть пачками скидати в урни ці бюлетені в кінці робочого дня, і ніхто не зможе упевнитися в достовірності цих бюлетенів.

Як відомо, глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк звинувачує Партію регіонів у перепрограмуванні заздалегідь модернізованої системи голосування "Рада-3" для демонстрації її нездатності забезпечити персональне голосування.

Раніше двом співробітникам апарату Верховної Ради вдалося проголосувати за трьох осіб при перевірці модернізованої системи голосування "Рада-3", яка передбачає використання сенсорної клавіші.

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов також взяв участь в тестуванні системи, і йому вдалося за допомогою мобільного телефону, який він підставив під сенсорну клавішу, продемонструвати, що вона працює без натискання її пальцем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування