Рятувати УНІАН будуть на зборах колективу, а ще - Чепак

Понеділок, 18 лютого 2013, 13:37

У середу в УНІАН пройдуть збори колективу, на яких розглядатиметься питання створення редакційної ради і можливості оголошення страйку.

Про це йдеться у заяві колективу УНІАН.

Збори трудового колективу ініційовані осередком Незалежної медіа-профспілки України.

На розгляд зборів колективу будуть винесені питання створення тимчасової редакційної ради, ухвалення рішення про введення авторизації інформацій, які з’являються на новинній стрічці та сайті УНІАН, "можливість оголошення страйку з вимогою до власника ТОВ "УНІАН" звільнити менеджмент агентства".

При цьому колектив зазначає, що після виникнення скандалу менеджмент агентства "не йде на жодні контакти з колективом та не відповідає на вимоги та звернення профспілкового осередку".

"Мета зборів – пошук виходу з кризи, порятунок репутації агентства в умовах, коли менеджмент... фактично самоусунувся від керівництва агентством, коли ЗМІ оголосили бойкот інформаціям УНІАН та у зв’язку з відсутністю відповіді на публічне звернення колективу до основного власника ТОВ "УНІАН" Ігоря Коломойського, президента УНІАН і голови НСЖУ Олега Наливайка та керівника медіа-групи "1+1" Олександра Ткаченка…", - сказано у повідомленні.

Водночас, як повідомила Інтерфакс-Україна прес-секретар президента Дарія Чепак, на засіданні міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів в рамках проекту "Відкрита розмова" в понеділок буде розглянуто конфліктну ситуацію в УНІАН.

Як відомо, минулого тижня на сайті УНІАН з’явилася новина від імені адвоката Юлії Тимошенко Сергія Власенка про те, що його намагалися тричі отруїти і що за ним стежать співробітники правоохоронних органів у костюмах "мультиплікаційних ведмедів".

Того ж дня Власенко заявив, що не давав жодного інтерв’ю УНІАН, оскільки того дня перебував у лікарні "Укрзалізниці". Крім того, як з’ясувалося, агентство видало фальшиве інтерв'ю Олександри Кужель з 4 абзацами вигаданого тексту.

Пізніше редактори сайту УНІАН заявили, що новини про Сергія Власенка, за яким стежать ведмеді, а також про Кужель – джинса.

Керівництво УНІАН досі не дало жодних офіційних пояснень чи коментарів, включаючи Олександра Ткаченка, який після дзвінка УП вимкнув телефон.

"Українська правда" і "Дзеркало тижня" вирішили бойкотувати новини УНІАН, поки керівництво агентства публічно не роз'яснить причини оприлюднення недостовірної інформації і не спростує її.

У понеділок до них приєднався телеканал ТВі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...