Правоохоронці так і не знайшли, хто побив журналістів на очах у Януковича

Понеділок, 18 лютого 2013, 19:11

Правоохоронці відмовилися порушувати кримінальну справу щодо інциденту між журналістами та охоронцем під час відкриття 64-го Всесвітнього газетного конгресу.

Про це  йдеться у постанові начальника територіального відділу міліції Печерського районного управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у Києві Олексія Панасюка.

Відповідну заяву громадському руху "Стоп цензурі" надіслав начальник Печерського райуправління міліції Олег Школьний. Його лист датований 1 лютого 2013 року.

Як йдеться у листі, з'ясувати особу охоронця, "який вчинив протиправні дії, не надалось можливим".

"При встановленні особи, яка вчинила протиправні діяння та більш об'єктивні обставини  справи, по вашій заяві буде проведено додаткову перевірку", - сказано у листі.

Також Школьний нагадав координаторам руху "Стоп цензурі!" про можливість оскарження  відмови у прокуратурі або у суді.

Як відомо, у листопаді 2012 року "Українська правда" повідомляла про відмову у порушенні кримінальної справи. Однак прокуратура міста Києва цю інформацію спростувала і запевняла, що остаточне рішення ще не прийнято.

3 вересня 2012 року під час виступу президента Віктора Януковича на всесвітньому газетному конгресі журналісти "Стоп цензурі" влаштували акцію – вони стояли навпроти президента, тримаючи плакати проти цензури.

Один з представників УДО почав штовхати головного редактора "Української правди" Олену Притулу та редактора KyivPost Катерину Горчинську і вирвав у них плакати.

Пізніше представник УДО Олег Герасик, який тричі змінював свої твердження, пояснив, що плакати у журналістів виривали, бо охоронці не змогли прочитати напис англійською мовою.

"Наш співробітник не зміг перекласти напис англійською, і оскільки це публічний захід, а на плакаті міг бути заклик до неправомірних дій, було прийнято рішення його конфіскувати", - сказав він.

Гасла на всіх плакатах були написані українською мовою та перекладені англійською.

Телекритика

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...