Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Керманичів "Інтера" збирають у Варшаві. Хорошковський не може прилетіти до Києва

Вівторок, 19 лютого 2013, 17:38

Громадська наглядова рада Inter Media Group проведе засідання 22 лютого у Варшаві, де обговорить зміну власників та топ-менеджменту групи.

Про це повідомляє "Телекритика" з посиланням на фонд "Відродження", який займається організацією засідання.

На раду запрошено директора з розвитку групи Inter Ганну Безлюдну, главу правління телеканалу "Інтер" Єгора Бенкендорфа, директора ТОВ "Національні інформаційні системи" Євгенія Кисельова та/або уповноважених співробітників Inter Media Group.

На порядку денному засідання Громадської наглядової ради - підведення підсумків моніторингу новинних програм каналу "Інтер" за час дії Меморандуму про співпрацю між Міжнародним фондом "Відродження" та UA Inter Media Group Limited, вироблення рекомендацій керівництву каналу та обговорення перспектив співпраці у зв'язку зі зміною власника медіа групи та її керівництва.

"Моніторинг новин "Інтера", що проводився провідними незалежними громадськими моніторинговими організаціями ("Академія Української Преси" та "Телекритика"), показав помітне покращення якості новинного мовлення на каналі за час дії Меморандуму", - йдеться у повідомленні фонду.

"Разом з тим, у зв'язку зі змінами менеджменту каналу, Громадська рада сподівається, що інформаційна політика "Інтера" не зазнає відчутних змін", - уточнили в організації.

"Очікування Громадської ради та інтерес широкої громадськості, глядачів полягає у необхідності збережень позитивних тенденцій та заявленні волі нових власників щодо незмінності редакційної політики у бік забезпечення балансу та об'єктивної інформації", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу член громадської наглядової ради Вікторія Сюмар повідомила "Українській правді", що місце проведення засідання обрано за побажаннями іноземних представників.

"Ми прив’язувалися до наших іноземних представників. Зокрема, до Ендрю Вілсона (старший науковий співробітник Європейської ради з міжнародних відносин, який входить до ради) і Олександра Смоляра (політолог, глава правління Фонду ім. Стефана Баторія). Це місце було більш зручним для них", - розповіла вона.

Сюмар повідомила також, що на зустрічі буде колишній власник телеканалу Валерій Хорошковський.

"Відповідно Україна йому теж не підходить", - додала вона.

"Ми підведемо підсумки роботи моніторингу, так би мовити визначимо політично, що це той напрямок, яким має рухатися українське телебачення, якщо Україна хоче підписати угоду про асоціацію з ЄС, і відповідно ми хочемо почути від представників каналу стосовно редакційної політики, якою вона буде далі", - розповіла член ради.

"Сьогодні ми вже маємо новину. "Справедливість" в Україні можлива, але не більше місяця. Перехід Шустера, бажання, очевидно, контролювати прихід гостей, узгоджувати, для певних вулиць в Україні є більш важливим завданням, ніж незалежна журналістика. Як відомо, одним із співвласників "Інтеру" є зараз Льовочкін", - підсумувала Сюмар.

Як відомо, Валерій Хорошковський продав "Інтер" Дмитру Фірташу та главі адміністрації президента Сергію Льовочкіну.

У вівторок стало відомо, що телеканал змінить ток-шоу "Справедливість" Ганни Безулик на проект Савіка Шустера "Шустер Live".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування