Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: "Регіони" злякалися, що у них немає більшості

Середа, 20 лютого 2013, 18:50

Партія регіонів відмовилася підписувати проект закону про зміни до регламенту Верховної Ради, адже в неї немає більшості.

Про це заявив під час брифінгу в парламенті по завершенню вечірніх переговорів зі спікером ВР Володимиром Рибаком глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, повідомляє його прес-служба.

Він передав журналістам проект закону про зміни до регламенту Верховної Ради, який запропонувала опозиція, і наголосив, що станом на 14 годину текст цього законопроекту був узгоджений з фракцією Партії регіонів.

"Проте станом на 17 годину фракція ПР відмовилась підписувати проект закону", - сказав він.

"На пряме запитання (голові фракції Партії регіонів) Єфремову: "Чи будете підписувати закон, який ми з вами узгодили і зібралися зараз, щоб поставити свої підписи і внести законопроект за підписами керівників п’ятьох фракцій?", - ми отримали пряму відповідь – ні", - підкреслив глава фракції.

На переконання Яценюка, ПР відмовилася підписувати проект закону, тому що в неї немає більшості: "Вони розуміють, що при прийнятті закону щодо особистого голосування у них не буде жодного результативного голосування".

Він також нагадав, що вранці на консультаціях голів парламентських фракцій зі спікером Верховної Ради був присутній секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Клюєв.

"Не просто так тут з’явився Клюєв. Ми знаємо, що через інтриги, залякування, через тиск на народних депутатів від опозиції, фракція Партії регіонів і адміністрація президента Януковича намагається отримати додаткову кількість депутатів. Зрозуміло, що в цій історії замішаний Янукович, його посланець Клюєв і Партія регіонів", - сказав він.

"У них немає законів, які необхідно розглядати і вони просто не хочуть особисто голосувати. От і вся формула", - додав він.

"Ми не відступимося з позиції, на якій стоїмо: особисте голосування, прийняття закону - і ідемо голосувати в парламент", - наголосив Яценюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...