Кузьмін поки не висував звинувачення Кучмі за вбивство Гонгадзе

Вівторок, 26 лютого 2013, 16:30

Генеральна прокуратура не повідомляла про підозру у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе ні Леоніду Кучмі, ні Володимиру Литвину.

Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури на запит "Української правди".

Водночас Генеральною прокуратурою здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, яке внесено 21.11.2012 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, "за фактом перевищення влади і посадових повноважень особами, які займали особливо відповідальне становище, що спричинило тяжкі наслідки щодо охоронюваних законом прав і інтересів громадянина Гонгадзе Г.Р".

Справу порушено за ознаками злочину, "передбаченого ч.3. ст.166 КК України 1960 року, та за фактом підбурювання і організації умисного вбивства Гонгадзе Г.Р. за попередньою змовою групою осіб за ознаками злочину, передбаченого ч.ч.4,5 ст. 19, п."і" ст. 93 КК України 1960 року".

 

"На даний час у вказаному кримінальному провадженні про підозру нікому не повідомлялося", - повідомили в ГПУ на питання, чи робилися повідомлення про підозру Кучмі і Литвину.

Як відомо, 20 лютого заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін на питання, чи вдасться прокуратурі довести, що Кучма є замовником убивства Гонгадзе, заявив: "У нас є достатньо доказів, що підтверджують причетність Кучми до цього злочину, і ми зараз ми займаємося розслідуванням і збором усіх можливих доказів".

Як відомо, засуджений довічно за вбивство Георгія Гонгадзе Олексій Пукач заявив, що "погодиться з вироком, коли в клітці поруч з ним будуть Кучма і Литвин".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування