Суд відмовився казати, що загрожує свідкам у справі Щербаня

Понеділок, 11 березня 2013, 10:18

Печерський суд відмовив "Українській правді" надати ухвали щодо необхідності допиту у форматі слідчих дій у суді свідків у справі про вбивство Євгена Щербаня.

Про це йдеться у відповіді голови суду Інни Отрош.

Як відомо, стаття 225 нового КПК передбачає, що допит свідка, потерпілого під час досудового розслідування в судовому засіданні відбувається у "виняткових випадках, пов’язаних із необхідністю отримання показань свідка чи потерпілого під час досудового розслідування, якщо через існування небезпеки для життя і здоров’я свідка чи потерпілого, їх тяжкої хвороби, наявності інших обставин, що можуть унеможливити їх допит в суді або вплинути на повноту чи достовірність показань".

У своїй відмові Отрош роз’яснила, що відповідно до ст.21 Закону України "Про інформацію" конфіденційна інформація, до якої зокрема відноситься і інформація про особу, є інформацією з обмеженим доступом, яка може поширюватись за бажанням (згодою) відповідної особи у визначеному нею порядку відповідно до передбачених нею умов, а також в інших випадках, визначених законом.

"У ст.7 Закону України "Про доступ до публічної інформації" зазначено, що розпорядники інформації, які володіють конфіденційною інформацією, можуть поширювати її "лише за згодою осіб, які обмежили доступ до інформації, а за відсутності такої згоди – лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини".

Як відомо, у справі про вбивство Щербаня були допитані Ігор Мар'їнков, Сергій Зайцев та Володимир Щербань. Лише про Мар'їнкова прокурори повідомили, що на нього чинився тиск депутатом від "Батьківщини" Костянтином Бондарєвим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування