У Януковича відхрещуються від ініціативи створення нової спецслужби

Вівторок, 12 березня 2013, 07:50

В адміністрації президента заявляють, що не причетні до пропозиції створити фінансову поліцію, яка мала б широкі повноваження, включаючи використання зброї.

Про це пише газета Комерсант.

В адміністрації президента виданню заявили, що не мають відношення до розробки цього законопроекту.

Джерела в Кабміні сказали, що авторство належить "молодій команді", а саме першому віце-прем'єру Сергію Арбузову.

Майже всі міністерства критично настроєні до ідеї створення нової служби.

Раніше повідомлялося, що в уряді розробили новий варіант законопроекту, який дає фінансовій поліції необмежені повноваження.

Це буде правоохоронний орган зі спеціальним статусом, контрольований президентом.

Співробітники служби, згідно із законопроектом, лише на підставі письмових вимог зможуть одержувати від банків і інших кредитно-фінансових установ, податкових і митних органів інформацію й документи про операції, рахунки, внески, внутрішні й зовнішні економічні угоди підприємств.

У будь-який час доби поліцейські зможуть безперешкодно входити на територію й у приміщення підприємств, вилучати документи, опечатувати каси, склади, архіви на строк не більше 24 годин, проводити експертизи сировини й продукції, контролювати виробництво, зупиняти операції з бюджетними коштами. 

Вони зможуть перебувати в житлових приміщеннях громадян, вилучати предмети й речі, які, на думку посадовця зі служби, можуть бути заборонені, обмежені в обороті або підроблені, користуватися транспортними засобами й засобами зв'язку фізичних і юридичних осіб, контролювати громадський порядок.

При непокорі співробітнику служби фінансових розслідувань людина може бути затримана мінімум на добу. Усе вищевказане буде проводитися співробітниками СФР без рішення суду й санкції прокурора, а лише за власним рішенням.

Він зможе застосовувати "заходи фізичного впливу, спецзасоби й вогнепальну зброю".

Поряд з такими широкими повноваженнями співробітники служби одержать соціальні гарантії, наприклад житло, яке у випадку смерті співробітника отримає його родина, як і 10-річну зарплату загиблого і його пенсію в обсязі місячного окладу. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування