Тягнибок і Яценюк кажуть, що Кличко знав, що його "просуватимуть" у мери

Вівторок, 12 березня 2013, 13:34

Віталій Кличко був поінформований про те, що опозиційні сили підтримають його на виборах мера Києва в разі його висування.

Про це у вівторок заявили лідери двох інших опозиційних фракцій, відповідаючи на питання про те, що вони вдвох тиснуть на Кличка для ухвалення цього рішення.

За словами Арсенія Яценюка, керівники трьох фракцій майже щоденно спілкуються між собою, обговорюючи, зокрема, і це питання.

"Перша наша розмова з цього приводу відбулася два місяці тому. А отже наша пропозиція не була несподіванкою (для Кличка - УП). Від них (фракції УДАР - УП) надійшла пропозиція, але це був не Кличко. Але ми домовилися не розголошувати деталі переговорів", - сказав Яценюк.

У свою чергу лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок нагадав, що Кличко має найбільший рейтинг серед опозиційних кандидатів у Києві, а тому інші лідери готові поступитися своїми амбіціями задля спільної перемоги у столиці.

Однак за словами Тягнибока, за логікою політична сила, яка висуває мера, мала б відмовитись від висування кількох кандидатів на посаду депутатів Київради, "є ще посада секретаря Київради, є розподіл по мажоритаркам. І ці питання також потрібно обговорювати".

"Ми пропонуємо "право першої ночі" Кличку. Якщо він відмовляється, хоча краще, щоб цього не було, тоді, напевно, другому треба запропонувати Арсенію Яценюку. Якщо Арсеній не захоче йти, тоді логічно було б запропонувати мені", - сказав Тягнибок.

"Якщо ж я відмовляюся, тоді ми пропонуємо "розкладочку", де кожна з політичних сил висуває свого кандидата, - додав він.

"Нам же треба думати не тільки про те, що ми знайшли класного кандидата, а й про те, яким він буде господарником, щоб нам потім не було соромно, і ми не кусали лікті, якщо він не знатиме господарки і навіть зеленого поняття не матиме як управляти столицею", - додав Тягнибок.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News