Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обвинувачений у терактах заявляє, що його "вибрали злочинцем"

Вівторок, 12 березня 2013, 15:07

Обвинувачений у справі "дніпропетровських терористів" Дмитро Рева заявляє, що в ході попереднього слідства його "вибрали злочинцем" з кількох місцевих політичних технологів.

Про це він заявив у вівторок під час допиту на засіданні Індустріального райсуду Дніпропетровська, який розглядає кримінальну справу проти чотирьох обвинувачених у скоєнні терактів у місті в квітні 2012 року.

За словами Реви, як політтехнолог за фахом, він припускає, що на початковому етапі досудове слідство розглядало політичний мотив скоєння терактів як пріоритетний.

За його словами, під час неформальних допитів після арешту слідчих здебільшого цікавили факти спільної роботи іншого обвинуваченого у скоєнні терактів Віктора Сукачова у штабі опозиційного народного депутата Михайла Соколова (БЮТ).

За словами Реви, в ході досудового слідства були допитані 5-6 політтехнологів Дніпропетровського національного університету, які на кафедрі працювали разом з головним обвинуваченим у справі Сукачовим.

Рева заявив, що в результаті правоохоронними органами був обраний в якості злочинця саме він, для чого було сфальсифіковано основний доказ причетності до скоєння терактів - телефонний дзвінок, здійснений слідчим Сукачову з телефону Реви.

Обвинувачений також уточнив, що реалізація їхнього спільного із Сукачовим піар-проекту Соколова тривала з грудня 2010 року по листопад 2011 року і була припинена через відсутність фінансування.

За словами Реви, після цього Сукачов співпрацював з Партією регіонів, але всі публічні матеріали щодо цього були згодом видалені з Інтернету.

Водночас сам Сукачов заявив, що не працював з Партією регіонів, а лише іноді консультував окремі проекти.

Крім того, під час допиту Рева заявив, що "нічого протизаконного не зробив", відповівши на СМС-повідомлення Сукачова у день скоєння терактів 27 квітня.

Рева заявив про "абсурдність" висунутих йому обвинувачень під час досудового слідства та небажання прокуратури визнати свою помилку.

Як відомо, 27 квітня 2012 року у центрі Дніпропетровська пролунали чотири вибухи, внаслідок яких постраждала 31 особа, у тому числі 10 дітей.

Були затримані Сукачов, Віталій Федоряк, Лев Просвірнін і Рева, які підозрюються в організації ще трьох терактів, скоєних у жовтні-листопаді 2011 року у Дніпропетровську, Харкові і Запоріжжі.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування