Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава ВРЮ: На місці Кірєєва я діяв би інакше

Вівторок, 19 березня 2013, 07:52

Глава Вищої ради юстиції Володимир Колесниченко заявляє, що на місці судді Родіона Кірєєва в процесі над Юлією Тимошенко поводився би інакше.

Про це він  сказав в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Наприклад, я суддя й маю діяти відповідно до процесу. Приходить сторона й не бажає ні свідчення давати, ні на запитання відповідати, ні виконувати законні розпорядження. Мало того, відпускає на адресу судді обвинувачення в упередженості, допускає особисті образи. У таких умовах чи можна вірити й розраховувати на абсолютно ефективне правосуддя?" – запитав він.

"Правосуддя можливе, коли учасники процесу всіма своїми діями створюють умови для встановлення істини. Щоб суддя був об'єктивний, він має вас почути", - додав Колесниченко.

"Не думайте, що суддя знає те, що ви думаєте. Ви маєте йому це представити у вигляді припустимих доказів. У тій же ситуації одна зі сторін зайняла позицію "розстріляти суддю". У мене сьогодні немає вагомих аргументів, щоб суддю за його правову позицію "розстрілювати", - додав він. 

"Я не хочу давати політичну оцінку цьому процесу. Але якби я був на його місці, то, виходячи зі свого 20-річного досвіду роботи суддею, поводився би по-іншому", - підкреслив Колесниченко.

При цьому він не конкретизував, яку саме лінію би вибрав він.

Крім того він спростував інформацію про те, що Кірєєв був призначений заступником голови Печерського райсуду.

"На адміністративні посади суддів призначає ВРЮ, і мені про це невідомо. Можливо, Родіон Кірєєв виконував обов'язки заступника голови суду на період відпустки або з інших причин. Так що ці чутки не відповідають дійсності", - заявив він.

Колесниченко також впевнений, що "відсутність виправдувальних вироків — не показник об'єктивності правосуддя".

"Швидше за все це позитивна оцінка діяльності органів розслідування по старому Кримінально-процесуальному кодексу. При новому Кримінально-процесуальному кодексі, думаю, кількість виправдувальних вироків буде значно вищою", - додав він. 

Як відомо, 22 березня закінчується строк повноважень Колесниченка як глави Вищої ради юстиції

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування