Український Інтерпол ще не знає про затримання Романюка

П'ятниця, 22 березня 2013, 19:21

В українському бюро Інтерполу немає офіційної інформації про затримання в Італії кандидата в депутати від "Батьківщини" Віктора Романюка.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

"Офіційного підтвердження інформації в українського Інтерполу немає. Цю людину дійсно 28 лютого було оголошено в міжнародний розшук у зв'язку з відкритим кримінальним провадженням за розкрадання майна шляхом зловживання службовим становищем", - розповіли у відомстві.

У МВС зазначили, що відповідний запит направлено до правоохоронних органів Італії.

Водночас, прес-служба об’єднаної опозиції "Батьківщина" розповсюдила заяву, в якій вказує, що арешт Романюка має політичні причини.

"ОО "Батьківщина" звертається до Міжнародної організації кримінальної поліції (Інтерполу) з проханням ретельно перевіряти та аналізувати всі подання українських правоохоронців, які стосуються опозиційних політичних діячів та мають замовний характер", - зазначили, зокрема, у заяві.

"Ми також переконані, що італійське правосуддя врахує всі політичні обставини арешту Романюка та при вирішенні його справи ухвалить справедливе рішення", - додали у політсилі.

Як відомо, конкурент Тетяни Засухи по 94 округу на парламентських виборах, опозиціонер Віктор Романюк, який переховується в Європі від переслідування, був заарештований поліцією Італії в Мілані.

Раніше  повідомлялося, що Романюк змушений був виїхати за кордон через тиск на нього та його підприємство ТОВ "Мако".

Інтерфакс-Україна, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News