Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для членства в МС Україна повинна вийти з СОТ - Азаров

Неділя, 24 березня 2013, 20:27

Для членства України в Митному Союзі необхідний її вихід зі Світової організації торгівлі або перегляд угоди з СОТ в рамках зобов'язань по МС.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров в інтерв'ю російському телеканалу "МИР", показаному в неділю ввечері, передає "Інтерфакс-Україна".

"Україна як незалежна держава пов'язана цілим рядом міжнародних угод. Вона раніше за Росію вступила до Світової організації торгівлі. Перед нами стоїть питання дуже просте: або ми виходимо з СОТ і приєднуємося до МС, або ми повинні переглядати наші угоди по СОТ в рамках наших зобов'язань по МС, все це надзвичайно важко і мало продуктивно", - сказав він.

За словами прем'єра, на першому етапі Україна стане спостерігачем при МС та буде поступово адаптуватися і пристосовуватися до нового формату співробітництва з країнами союзу.

Азаров також підкреслив, що Україна хоче домогтися від Росії справедливої ​​ціни на газ.

"Нам не потрібні ніякі преференції, нам потрібна справедлива ціна на газ. А яка ціна може бути справедливою? Ось припустимо "Газпром" продає газ на кордоні Польщі, ось відкинемо транспортні витрати, які несе "Газпром" при прокачуванні газу по території України і отримаємо справедливу ціну на газ", - сказав він.

Прем'єр зазначив, що через високу ціну на газ, Україна значно скоротила його споживання, що в свою чергу не вигідно "Газпрому", оскільки він втрачає великого споживача.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування