Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конкурент Засухи, якого затримали в Італії, не просить про притулок

Середа, 27 березня 2013, 14:03

Опозиціонер Віктор Романюк, якого затримали в Італії, поки не визначився, чи проситиме політичний притулок.

Про це "Українській правді" розповів адвокат Романюка Микола Павленко, який зараз перебуває в Мілані.

"Ми ще не визначились, бо отримання політичного притулку обмежує Романюка в участі у виборчих перегонах", - повідомив Павленко.

"Люди покладали на нього надію... Це (рішення) фактично звільнить місце для пані Тетяни Засухи, щоб вона отримала вождєлєнний мандат. Тому поки остаточне рішення не ухвалене, а десь за 15 днів ми визначимо свою позицію", - сказав він.

Крім того, адвокат повідомив, що у середу суд Мілана приступив до розгляду питання щодо обрання запобіжного заходу Романюку, або домашній арешт, або порука.

"Це було суто процедурне засідання. За два тижні відбудеться по суті. Сторона захисту надасть документи, що Віктор Романюк переслідується в Україні за політичними мотивами. До цього часу має надійти і обґрунтування з Генпрокуратури", - сказав Павленко.

За словами адвоката, протягом цих двох тижнів Романюк залишатиметься у тюрмі.

"Підстави його затримання  - це доволі серйозний ордер Інтерполу, за цим ним зазвичай розшукують гангстерів... В Україні склалася зовсім інша ситуація: це люди, переконання яких суперечать діючий владі", - сказав Павленко.

Юрист підкреслив, що італійський суд має визначити "чи гарантоване Віктору Романюку право на справедливий суд".

"А матеріали, які ми маємо, свідчать, що справедливістю в наших судах і не пахне, перспектив, що Романюк отримає нормальну правову оцінку, доволі мало", - додав адвокат.

Крім того він додав, що в середу вперше після затримання була змога побачити Романюка.

"Він у гарному настрої, з почуттям гумору, вивчає італійську мову і оцінив переваги пенітенціарної системи в Італії. Він передавав палкий привіт своїм виборцям і вдячний за підтримку", - додав адвокат.

Як відомо, 22 березня Романюк був затриманий в Мілані, де і досі перебуває у тюрмі Сан Вітторе.

У вівторок в Україні Шевченківський суд обрав Романюку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На виборах до парламенту 28 жовтня представник Об'єднаної опозиції Віктор Романюк переміг свого найближчого конкурента Тетяну Засуху (ПР) із відривом майже у 10 тисяч голосів. Але ЦВК не визнала результатів виборів, тому там мають відбутися повторні.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування