Європейський суд призначив Власенку комунікації

П'ятниця, 29 березня 2013, 10:30

Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду скаргу захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка на рішення Вищого адміністративного суду України про позбавлення його депутатського мандата.

"За моєю скаргою до Європейського суду з прав людини я вже отримав номер і отримав пропозицію до 7 травня надати всі необхідні документи та всі необхідні пояснення. І з 7 травня почнеться процедура комунікацій з урядом (України)", - розповів Власенко агентству "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що з моменту подання скарги до призначення дати початку комунікацій пройшло менше місяця.

"Це дуже швидко з точки зору процедур Європейського суду. Я дуже сподіваюся, що точно так швидко ця процедура буде йти і далі і що рішення ЄСПЛ буде прийнято максимально швидко", - зазначив екс-депутат.

Як відомо, Власенко є захисником екс-прем'єра Тимошенко у низці кримінальних справ. При цьому він сам неодноразово підкреслював, що є не адвокатом, а захисником екс-прем'єра. У той же час Власенко був народним депутатом від "Батьківщини".

6 березня 2013 ВАСУ позбавив Власенко депутатського мандата, задовольнивши позов голови Верховної Ради Володимира Рибака. Позов спікера парламенту аргументувати суміщенням Власенком депутатських повноважень і адвокатської діяльності.

12 березня Власенко подав заяву про перегляд рішення ВАСУ Верховним судом України, проте отримав відмову.

Вищий адмінсуд відмовився передати скаргу Сергія Власенка на його рішення про позбавлення депутатського мандата на розгляд Верховного суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...