Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тягнибок каже, що "клан" узурпує владу і будує диктатуру

Вівторок, 16 квітня 2013, 10:38

Лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок вбачає ознаки узурпації влади у "виїзному засіданні" Верховної Ради та легітимізації його рішенням суду.

"Дивно чути, що нас тут вчать моралі і нам розказують про виконання закону і про виконання регламенту саме ті, які дуже активно порушують цей закон, регламент і Конституцію", - заявив він, реагуючи на репліку спікера Володимира Рибака.

"Нас звинувачують у тому, що ми там свистимо. Але наш свист, товариство, наші крики – це лишень реакція на грубе порушення законодавства і Конституції. Повірте, наш свист – то є ніщо порівняно з тим, скільки свиснули Партія і регіонів і комуністи в українського народу під час цього щурячого засідання 4 квітня, коли втекли звідси, з Грушевського, і перейшли на Банкову", - сказав Тягнибок.

Найприкріше, за його словами, – це реакція на те "виїзне засідання" зі сторони Вищого адміністративного суду.

"Це ганьба, що ми живемо в такій державі, де суди повністю не користуються тими нормами, які зафіксовані в Конституції і в регламенті, а виключно діють, напевно, за дзвінком з Банкової, виконуючи політичне замовлення", - сказав Тягнибок.

Він зазначив, що юристи-викладачі з прикрістю говорили йому, що не знають, як їм далі вчити студентів-юристів "в державі, де плюють на закон", влада трактує цей закон по-своєму, а судові органи легітимізують це трактування.

"Це і є ознаки узурпації влади, коли виконавча, законодавча і судова влада знаходиться в одних руках, в руках одного кримінально-олігархічного клану. Це і є ознаки будівництва диктатури в державі, коли нищиться право, коли руйнується парламент", - сказав Тягнибок.

Лідер "Свободи" наголосив, що парламент – це і є дискусія, дебати.

"Це не те, що більшість має закон, вносить цей закон і буде так, як вони сказали. Насправді, для того і існує опозиція, щоб давати зміни і доповнення до будь-якого законопроекту, щоб реалізувати те, що просять наші виборці. І щоб ці законопроекти виходили не з однієї фракції, а були продуктом компромісу. Коли різні думки враховуються – різних територій України, різних прошарків населення", - сказав він.

Тягнибок переконаний, що парламент має будуватися на європейських принципах, а посли Євросоюзу на зустрічі з опозиціонерами говорили, що в Європарламенті немає такої практики, як виїзні засідання.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування