Єфремов пояснив, чому більшості вистачає голосів лише без журналістів

Вівторок, 16 квітня 2013, 18:57

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов пояснив, що більшості не вистачає голосів для ухвалення рішень у сесійній залі через "людський чинник".

Про це він заявив, відповідаючи на питання журналістів, чому більшості не вистачає голосів для ухвалення рішень у сесійному залі, але, водночас, були голоси на виїзному засіданні, яке проводилося без журналістів і камер.

"Сьогодні підходять до мене депутати і говорять: "Давайте ми перейдемо до голосування один день на тиждень, а розгляд законопроектів проводити весь тиждень", - пояснив він.

Єфремов підкреслив, що сьогодні "спрацьовує суто людський чинник - хтось у відрядженні, хворіє тощо".

Водночас депутат сказав, що "коли нам потрібно зібрати колег упродовж одного дня, ми це завжди зробимо - і ми зберемо 208 осіб для того, щоб вони проголосували за якісь рішення".

"У системі це зробити у Верховній Раді неможливо, тому що всі люди або хворіють, або у них є відрядження, або щось трапляється у сім'ї, або інші якісь причини, які впливають, - він відвернувся і вийшов кудись у коридор, а в цей час йде голосування", - заявив Єфремов.

Він підкреслив, що якщо "ми не просто займаємося популізмом і намагаємося знайти якісь гачки і підколоти тут один одного, а хочемо дійсно вирішити це питання, то ми повинні розглянути, як голосування проходить у цивілізованих країнах, і обрати найбільш прийнятний варіант для роботи Верховної Ради".

Тоді, за його словами, депутатська робота не перетворюватиметься "на профанацію".

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування