Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокурор звинуватив Тимошенко в шантажі тюремників

Четвер, 18 квітня 2013, 15:15

Прокурор Харківської області Геннадій Тюрін вважає, що засуджена Юлія Тимошенко не має підстав відмовлятися від відеоконференції з Петром Кириченком.

Про це він заявив у коментарі одному з інформаційних агентств, повідомляє сайт прокуратури.

"Я вважаю, що цей варіант дуже прийнятний для неї в ситуації з Петром Кириченком. У неї немає жодних реальних підстав відмовлятися від цього, адже сам свідок не буде фізично присутнім у судовому залі засідань, а даватиме свої свідчення шляхом відеоконференції", — повідомив прокурор області.

Крім того він зазначив, що за таких умов засуджена зможе уникнути нанесення шкоди власному здоров’ю, як вона про це часто зазначає.

"Позиція пенітенціарної служби в питаннях вивезення Тимошенко полягає в тому, що цей процес має відбуватися із дотриманням вимог законодавства. І той факт, що засуджена не погоджується на переїзд до колонії, свідчить, напевно, про нещирість її намірів бути присутньою в суді. Крім того, вона чомусь не запрошує журналістів для того, щоб проконтролювали її доставку в Харків", — сказав Тюрін.

За його словами, подібна поведінка засудженої насамперед дискредитує її саму.

"Я вважаю, що така позиція чи поведінка Тимошенко, а саме: вибірковість у питаннях судів, відмови від етапування, але шквал заяв про начебто бажання, виклики журналістів, шантаж тюремників, і неповага до закону в цілому — в першу чергу дискредитує її саму", — додав Геннадій Тюрін.

Як відомо, 19 квітня у справі про вбивство Євгена Щербаня допитають Петра Кириченка.

18 квітня захист Тимошенко заявив, що їм не надали протоколи допитів Кириченка ГПУ. Водночас Сергій Власенко вкотре заявив про бажання Тимошенко бути присутньою в суді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування