Томенко підозрює опозиціонерів у заграванні з владою

П'ятниця, 19 квітня 2013, 20:49

Депутат "Батьківщини" Микола Томенко вважає, що відсутність його колег під час голосування за резолюцію недовіри Кабміну свідчить про їх підігравання владі.

Про це він заявив в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Голосування за резолюцію недовіри уряду показало, що президенти змінюються, а "любі друзі" влади як в опозиційному таборі, так і серед позафракційних депутатів залишаються", - сказав Томенко.

За словами політика, "прес-секретарі цих депутатів щодня можуть залишати коментарі в Фейсбуці про те, як вони борються з владою і які вони опозиціонери..., але справжня опозиційність перевіряється політичними та кадровими голосуваннями".

"Відсутність так званих нових опозиціонерів у залі тоді, коли треба було голосувати за відставку прем'єр-міністра Миколи Азарова, говорить про те, що перед ними ще довгий шлях до того, щоб стати реальною опозицією президенту Віктору Януковичу і прем'єр-міністру", - наголосив Томенко.

Крім того, за його словами, фракція комуністів "сьогодні продовжує креативити і... за домовленістю з владою під час голосування дає лише певну кількість голосів".

"Загальновідома дисциплінованість комуністів під час голосувань, але під час таких голосувань як призначення виборів у Києві або відставка уряду вони діють творчо - частину голосів віддають "за", а решта десь губляться", - сказав він.

Томенко наголосив, що "комуністи були і залишаються в грі з Партією регіонів".

Згідно з офіційними результатами голосування, за проект постанови про висловлення недовіри Кабінету Міністрів у залі були відсутні, зокрема, депутати фракції "Батьківщина" Микола Мартиненко, Андрій Павелко, Леонід Сергієнко, Андрій Шевченко, Віталій Данилов, Денис Дзендзерський, Сергій Фаермак.

Не були присутні в залі під час голосування також семеро депутатів фракції "УДАР": Віталій Кличко, Едуард Гурвіц, Микола Паламарчук, Юрій Савчук, Ярослав Дубневич, Віктор Пинзеник, Павло Рябікін.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування