Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політолог: не підтримка Кличком відставки уряду - найбільша помилка

Понеділок, 22 квітня 2013, 14:19

Відсутність лідера фракції "Удар" Віталія Кличка на засіданні парламенту під час голосування за відставку уряду Миколи Азарова його найбільша помилка.

Таку думку висловив глава правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко в коментарі "Тиждень.ua".

"Це матиме потенційні ризики. Необов’язково, що це відразу призведе до якихось втрат - рейтингових, іміджевих, але потенційні ризики є, і ми вже їх бачимо", - зазначив він.

"От вчора Арбузов вже натякнув на те, що відсутність Кличка на голосуванні про довіру уряду Азарова свідчить про його зрілість. Ну, це такий прозорий натяк, що це, мовляв, "наш потенційний союзник". І це, безумовно, буде бити по іміджу і репутації Віталія", - додав Фесенко.

За його словами, ситуація, коли по сім депутатів від "Батьківщини" і "Удару" не голосували за відставку уряду - це серйозна проблема.

"І, плюс, особисте неголосування самого Віталія. Тому йому треба пояснити цю ситуацію, щоб не було закидів, припущень, підозр у подвійній грі. Треба, я думаю, "Удару" або самому Віталієві зробити якусь офіційну заяву з цього приводу і пояснити причини його неучасті в голосуванні", - зазначив експерт.

"Не хотілось би думати, що тут дійсно є якась подвійна гра. Тут можлива відсутність достатньо досвіду. Було очевидно, що опозиція не дуже серйозно ставилася до цього голосування…", – наголосив він.

"Я не думаю, що він таким чином демонструє свою напівопозиційність. Це тактика комуністів. Для "Удару" вона не буде ефективна. А от неучасть в таких голосуваннях можуть використовувати проти нього…", – зауважив Фесенко.

"Одна річ, коли це простий депутат, і до нього можна потім якісь дисциплінарні санкції вживати, інша річ, коли це політичний лідер, тому що на нього орієнтуються. І це вже політичний сигнал. Тим паче, що це можуть використовувати і політичні опоненти. Так що, на мій погляд, за 4 місяці роботи нової Верховної Ради це, можливо, найбільш серйозна політична помилка Віталія", – підкреслив політолог.

Як відомо, що під час голосування за відставку уряду 19 квітня в залі Ради були відсутні 14 депутатів з опозиційних фракцій. Серед них - і лідер "Удару" Віталій Кличко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...