Яценюк розповів, скільки коштують його тушки

Середа, 24 квітня 2013, 18:53

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк вважає головною причиною того, що кілька депутатів залишили фракцію "Батьківщина" потужну атаку, організовану владою.

Таку думку Яценюк висловив в розмові з українськими журналістами в Брюсселі.

"Атака на фракцію "Батьківщина" розпочалася кілька місяців тому. Атака спланована, зрозуміло, що основний організатор цієї атаки — Віктор Янукович. Це — найбільша опозиційна фракція, і завдання у партії влади і персонально у Януковича - це розколоти "Батьківщину", і потім її знищити", - сказав депутат.

Він зазначив, що атака ведеться за кількома напрямками.

Перший з них, за словами Яценюка, стосується депутатів, які мають пряме або опосередковане відношення до будь-якого бізнесу.

"Атакують їх особисто, або атакують членів їхніх родини. По одному з мажоритарних кандидатів, по рідному брату порушено кримінальну справу, і кожен день збільшують вимоги. Що стосується депутатів, які є акціонерами чи учасниками якихось компаній, на них іде жорсткий тиск органами прокуратури, податкової адміністрації", - сказав Яценюк.

Другий напрям, за його словами, - купівля депутатів.

"Суми ходять неймовірні. За вихід з фракції "Батьківщина" дають 5 мільйонів доларів і 100 тисяч доларів утримання щомісячно", - сказав Яценюк.

Разом з тим, він зазначив, що "Батьківщині" поки вдається утримувати ситуацію, про що, за його словами, свідчить і голосування за відставку уряду, "коли за це питання проголосували всі присутні в залі парламенту депутати фракції".

Як відомо, 4 квітня народні депутати Олег Канівець, Віталій Немілостивий, Роман Стаднійчук та Ігор Скосар вийшли зі складу депутатської фракції "Батьківщина".

19 квітня, згідно з офіційними результатами голосування за проект постанови про висловлення недовіри Кабінету Міністрів, у залі були відсутні, зокрема, депутати фракції "Батьківщина" Микола Мартиненко, Андрій Павелко, Леонід Сергієнко, Андрій Шевченко, Віталій Данилов, Денис Дзендзерський, Сергій Фаермак.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування