"Стоп цензурі": знищення ТВі відкриє шлях до зачистки

Четвер, 25 квітня 2013, 14:21

Знищення телеканалу ТВі відкриває шлях до зачистки інформаційного простору країни.

Про це йдеться у офіційній заяві громадського руху "Стоп цензурі".

"23 квітня на каналі ТВі сталися події, які можуть призвести до суттєвих змін в інформаційному просторі України. Конфлікт, який намагаються подати як винятково бізнесовий, вже призвів до усунення журналістів від ефіру, закриття програм та страйку журналістів", - йдеться в повідомленні.

"Ми це розцінюємо як цензуру та спробу тиску на інформаційну політику каналу", - додали представники руху.

"Журналістський колектив ТВі відомий своєю принциповою позицією щодо критичного висвітлення подій у країні. Знищення цього колективу ми вважаємо головним завданням тих, хто стоїть за зміною менеджменту на каналі. Відтак, висловлюємо повну підтримку діям журналістів", - зазначили в "Стоп цензурі".

"Ми переконані, що власники медіа мають бути прозорими аж до кінцевого бенефеціара, тому вимагаємо від них оприлюднення структури власності ТВі, а від народних депутатів якнайшвидшого ухвалення законодавчих змін щодо обов'язкового розкриття медіавласності телерадіоорганізацій", - йдеться в заяві.

Журналісти ТВі боряться із охороною
Журналісти ТВі боряться із охороною

"Ми також вимагаємо, аби керівники каналу спільно з журналістами узгодили та публічно прийняли редакційний статут, який не давав би можливості менеджменту впливати на редакційну політику, відміняти вихід програм в ефір та здійснювати інші дії, які можна трактувати як тиск та цензуру", - уточнили в русі.

Шеремета не пустила на ТВі охорона
Шеремета не пустила на ТВі охорона

У четвер на телеканалі мало відбутися зібрання журналістського колективу. Однак на засідання не пустили звільненого раніше Павла Шеремета, і журналісти залишили зібрання на знак протесту, бо він за трудовим договором має працювати ще до середини травня.

Як відомо, TВi у вівторок повідомив, що його новим гендиректором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, а новим інвестором - Альтман.

У той же час власник телеканалу Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу "за допомогою силових структур".

Журналісти телеканалу оголосили страйк на знак протесту проти непрозорої зміни власника.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування