Метальниць фарбою у Симоненка можуть посадити на 4 роки

П'ятниця, 26 квітня 2013, 17:00

Проти активісток КУПРу, які намагалися облити фарбою Петра Симоненка і Геннадія Зюганова, відкрито кримінальне провадження за хуліганство.

Про це повідомляє голова КУПР Сергій Мельниченко у Facebook.  

"За вчорашній "кривавий" замах на лідерів компартій Симоненка та Зюганова під час їх прес-конференції… відносно активісток КУПРу Тетяни Ліходєєвої та Єлизавети Жарікової відкрили кримінальне провадження за ст.296 ч.2 (хуліганство вчинене групою осіб) Кримінального Кодексу України", - написав він.

Мельниченко уточнив, що за санкцією цієї статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном до чотирьох років.

За його словами, у міліції, куди було спочатку доставлено дівчат, на них було складено протоколи про адмінправопорушення за ст.173 КУпАП та викликано на 14.00 до суду.

"Проте, суду сьогодні так і не було, міліціонери не з'явились. Причиною тому став той факт, що наразі відкрито кримінальне провадження. Таким чином, відбулась перекваліфікація діяння дівчат з адміністративного на кримінальне", - написав Мельниченко.

"Наразі активістки чекають понеділка, коли вирішуватиметься питання про їх подальшу кримінальну долю і розмірковують про поїздку в Росію, щоб закінчити свої наміри щодо Зюганова...", - додав він.

Як відомо, під час прес-конференції у четвер активістки КУПРу намагалися жбурнути у Симоненка та Зюганова презервативи з "кров'ю". Їх затримала охорона комуністів. При цьому дівчат жорстоко побили, стверджують у КУПР.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування