Кириченко не виключає, що Щербаня вбили через недопуск ЄЕСУ на Донбас

Середа, 15 травня 2013, 21:59

Свідок від обвинувачення у "справі Щербаня" Петро Кириченко не виключає, що мотивом організації вбивства міг бути факт відсутності доступу корпорації "ЄЕСУ" до поставок газу на Донбас.

Про це він, посилаючись на слова сторонніх осіб, заявив під час допиту у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня.

"Зі слів Матроса (кримінальний авторитет Олександр Мільченко на прізвисько "Матрос"), мотивом було те, що Тимошенко не пускали в Донецький регіон. Це все", - сказав Кириченко.

Кириченко під час допиту. Фото УП
Кириченко під час допиту. Фото УП

Водночас, Кириченко зазначив, що не має доказів ані того, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко була знайома з Мільченком або Євгеном Кушніром, ані того, що отримані від Павла Лазаренка 500 тисяч доларів були призначені як плата за вбивство Євгена Щербаня.

Як відомо, Кириченко заявив, що вбивство Щербаня замовили Тимошенко та Лазаренко.

У середу відбувся допит Кириченка. Раніше його уже двічі переносили. Один раз на прохання консула, інший - на прохання захисту Тимошенко.

Кириченко був головним свідком американської прокуратури в справі "США проти Павла Лазаренка". Більше про Кириченка читайте в публікації "Української правди".

Інтерфакс-Україна, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування