Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд у Дніпропетровську всьоме не звільнив обвинуваченого в тероризмі

П'ятниця, 17 травня 2013, 10:58

Індустріальний районний суд Дніпропетровська всьоме відмовився випустити обвинуваченого в тероризмі Дмитра Реву.

Про це повідомили адвокати підсудного Радіо "Свобода" у п’ятницю.

За словами адвоката Віталія Погосяна, чотири рази він клопотався про зміну запобіжного заходу його підсудному під грошову заставу, один раз – під підписку про невиїзд, двічі – під взяття на поруки.

Як повідомив Погосян, востаннє суд не задовольнив його клопотання про взяття підзахисного на поруки громадською організацією.

"Попереднього разу суд, відмовляючи громадським організаціям у взятті Реви на поруки, мотивував своє рішення тим, що Рева не є членом жодної з організацій, які надали клопотання", - сказав адвокат.

"Наразі в суді Рева повідомив, що написав заяву і був прийнятий до організації "ГРАД", однак суд знову відмовив, посилаючись на те, що невідомо, у який спосіб громадська організація гарантуватиме явку підсудного до суду", - додав Погосян.

Сторона державного обвинувачення виступила категорично проти зміни запобіжного заходу проти підсудних, які проходять у справі про тероризм, мотивуючи це тяжкістю обвинувачення.

Прокурор Ольга Чорнобривець заявила, що, за світовою практикою, "громадські організації не беруть на поруки терористів".

Як відомо, 27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина.

У червні того року Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську.

За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін.

Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у містах України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...