Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після Тимошенко Кірєєв займається "наркотиками і крадіжкою телефонів"

Понеділок, 20 травня 2013, 10:31

Суддя Печерського суду Києва Родіон Кірєєв, який виніс обвинувальний вирок Юлії Тимошенко, тепер в основному розглядає справи про використання легких наркотиків, крадіжки мобільних телефонів, хуліганстві і хабарі.

Про це пише "ЛігаБізнесІнформ".

За словами видання, в перші місяці після вироку Тимошенко, Кірєєв займався в основному адміністративними справами, здебільшого - порушенням Правил дорожнього руху.

У Єдиному реєстрі судових рішень - 29 прийнятих ним постанов про притягнення до адміністративної відповідальності та стягнення штрафів з дорожніх порушників.

У цілому після газового вироку Кірєєв виніс 42 обвинувальних вироки в кримінальних справах, але підсудних рівня Тимошенко в них не було і близько.

Тепер його основний профіль - легкі наркотики з метою особистого вживання (10 вироків), крадіжки гаманців і мобільних телефонів (9), хабарі (2), шахрайство (2).

Повз Кірєєва пройшли навіть парламентські вибори: з 33-х постанов за позовами виборців до виборчих комісій, які винесли судді Печерського суду напередодні та в день виборів 28 жовтня минулого року, на Кірєєва припало всього дві.

І в обох випадках він залишив без розгляду скарги про уточнення списків виборців.

Крім того, в період кампанії Кірєєв кілька разів відпускав на проведення агітації в округ № 36 (Дніпропетровська область) кандидата у народні депутати, яка перебувала на підписці про невиїзд, будучи обвинуваченої за двома статтями Кримінального кодексу: 190 - шахрайство в особливо великих розмірах, і 366 - службове підроблення.

"Ймовірно, мова йде про кандидата від Батьківщини Євгенію Кузьміну. За даними павлоградських засобів масової інформації, в 2007 році їй інкримінували отримання кредиту в банку на суму $ 170 тисяч за підробленою довідкою про доходи, а також кілька епізодів шахрайства з мільйонними сумами", - йдеться в матеріалі видання.

Незважаючи на солідне число обвинувальних вироків - 42, реальні тюремні терміни отримали тільки шість підсудних Кірєєва, в тому числі два чиновника.

Після справи Тимошенко Кірєєв неодноразово застосовував до підсудних сувору міру запобіжного заходу у вигляді повного позбавлення волі.

Він задовольнив 10 прохань державного обвинувача про арешт і чотири рази продовжував термін перебування під вартою. Зате жодного разу, навіть з набуттям чинності нового КПК, не застосував домашній арешт

Як відомо, У Раді зареєстровано проект постанови про зверненні до Вищої кваліфікаційної комісії судів, згідно якого проти Кірєєва має бути порушено дисциплінарну справу і відкрито провадження у зв'язку з фактом порушення ним присяги судді.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування