Понад 30% "регіоналів" проти ідеї уряду Азарова про реформування Нафтогазу

Середа, 22 травня 2013, 09:36

Понад 30% депутатів з фракції Партії регіонів виступають проти урядового законопроекту про реформування "Нафтогаз України".

Про це заявив секретар спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації, народний депутат з фракції Партії регіонів Антон Кіссе в ефірі 5 каналу.

"За цей законопроект, у тому вигляді, в якому він зараз, я голосувати не буду. Я голосуватиму, коли в нього будуть внесені певні зміни, які сьогодні напрацьовуються, зокрема спеціальною комісією", - сказав депутат.

"Я думаю, що понад 30% на сьогоднішній день не підтримають той проект (законопроект про реформування "Нафтогазу"), який запропоновано. І думаю, що Єфремов (лідер фракції ПР) дуже точно і чітко сказав, що доки не буде узгодження з усіма фракціями у парламенті, ми не будемо виносити для голосування законопроект", - заявив Кіссе.

Законопроект № 2937 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою реформування Національної акціонерної компанії" Нафтогаз України" уряд України вніс 25 квітня цього року.

У законопроекті Кабмін пропонує Верховній Раді зняти заборону на приватизацію державних підприємств, дочірніх підприємств НАК "Нафтогаз України", що здійснюють діяльність із транспортування газу магістральними трубопроводами та зберігання його у підземних сховищах, а також підприємств, установ, організацій, утворених внаслідок їхньої реорганізації.

Також Кабмін пропонує дозволити оренду об'єктів магістрального трубопровідного транспорту. Відповідна пропозиція міститься в законопроекті № 2937.

Раніше президент Віктор Янукович заявляв, що Україна розглядає можливість передання ГТС в оренду для забезпечення необхідних засобів її модернізації, утримання в належному технічному стані та одержання гарантій обсягів транзиту.

Українська влада раніше заявляла, що вважає оптимальним створення тристороннього консорціуму з паритетною участю російських та європейських компаній. Це допоможе залучити кошти в модернізацію системи, підвищити її надійність і пропускну спроможність.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування