Одеський "регіонал" зірвав мовну лекцію Фаріон

Субота, 25 травня 2013, 17:02

В Одесі зірвалася презентація книги нардепа від ВО "Свобода" Ірини Фаріон "Мовна норма: знищення, пошук, віднова", запланована на 25 травня.

Про це повідомляють організатори заходу, пише "Думская.net".

Зустріч мала проходити у конференц-залі ресторану "Банкірський дім", який належить нардепу від Партії регіонів Леоніду Климову.

Гостинність "регіонала" викликала глузування в соціальних мережах, і буквально за день до заходу ресторан відмовився приймати "свободівку".

"У зв'язку з відмовою ресторану надати зал (хоча попередньо було укладено договір оренди) зустріч з Іриною Фаріон переноситься приблизно на тиждень", - повідомили організатори заходу.

Як відомо, раніше Одеський обком КПУ оприлюднив свої рекомендації у зв'язку з планами Фаріон представити в Одесі книгу "Мовна норма: знищення, пошук, віднова".

"Одесити категорично проти того, щоб заїжджі емісари повчали їх, якою мовою вони мають спілкуватися, кого в нашій історії мають вважати героями і кого - ненавидіти", - заявили в КПУ.

"Рекомендуємо при спілкуванні не робити помилки ... і знати різницю в написанні між словом "облігація" або "аблігація". Також прохання не "екать", а слово "Одеса" потрібно вимовляти м'яко, через голосну літеру "е" і, обов'язково, з двома літерами "с", - подбали про Фаріон комуністи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування