Російська громада Криму зробила скандального консула почесним членом

Неділя, 26 травня 2013, 14:30

Російська громада Криму в суботу одноголосно підтримала присвоєння звання почесного члена генеральному консулові Росії в Сімферополі Володимирові Андрєєву.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на сайт громади.

Рішення ухвалили на спільному засіданні керівництва Російської громади Криму і керівництва кримської організації партії "Російська єдність", йдеться в повідомленні.

Зокрема, як заявив голова Російської громади Криму Сергій Цеков, Андрєєв "займає дуже принципову, правильну позицію, часто навіть на шкоду своїм особистим інтересам".

А депутат Верховної Ради Криму від "Російської єдності" Сергій Шувайников наголосив, що генконсул "озвучив думку, якої дотримується більшість російських і російськокультурних людей, які живуть у Криму".

Як повідомлялося, Андрєєв в інтерв'ю телеканалу ATR заявив днями, що "тема колабораціонізму і пособництва окупантам зобов'язана бути присутня у всіх заходах", які стосуються депортації кримських татар.

Кримські татари у відповідь провели ряд акцій з вимогою оголосити генконсула персоною нон-грата.

22 травня зовнішньополітичне відомство України висловило надію, що МЗС Росії і російська влада дадуть належну оцінку висловлюванням Андрєєва, який в інтерв'ю фактично виправдав депортацію кримських татар.

23 травня в МЗС Росії визнали, що генконсул допустив некоректні формулювання щодо кримських татар і не врахував чутливого характеру цього питання.

Андрєєв заявив у п'ятницю, що не згоден із заявою МЗС Росії з приводу його висловлювань щодо кримських татар і прийняв рішення залишити свій пост.

Однак у російському посольстві в Україні в суботу повідомили, що поки не отримували заяви консула про відставку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування