Азаров божиться, що контракт із Росією через суд розірвати не можна

Середа, 29 травня 2013, 10:34

Газовий контракт із Росією не можна розірвати у судовому порядку.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров під час відкриття засідання уряду.

"Опозиційні політики, які несуть пряму відповідальність за укладення з Росією вкрай невигідного для України газового контракту, розповсюджують абсолютно брехливу інформацію, нібито влада навіть не намагалася розірвати цю кабальну угоду", - сказав він.

"Більш того, ці політичні сили ініціювали позов до Кабінету Міністрів щодо нібито бездіяльності уряду в цьому питанні", - додав прем’єр.

"Хочу з усією відповідальністю заявити: всі три роки кожна зустріч на вищому рівні між президентами України і Росії, прем’єр-міністрами, профільними міністрами починалася і закінчувалася нічим іншим, як вимогою української сторони переглянути укладений Тимошенко газовий контракт", - заявив Азаров.

"Проте на думку експертів і юристів, в наслідок зради попереднім керівництвом держави національних інтересів, контракт складений настільки вигідно для Росії і настільки не вигідно для України, що розірвати його іншим методом, ніж переговорним, не вбачається можливим", - уточнив він.

Прем'єр також додав, що "оплачувати судові витрати за спробу розірвати контракт, означало б нанести черговий удар по українським громадянам".

"Довіряти треба тільки офіційній інформації уряду. За цю інформацію ми несемо персональну відповідальність", - підсумував він.

Як відомо, українські юристи звернулися із позовом до Кабміну щодо визнання недійсними газових контрактів від 19 січня 2009 року між "Газпромом" та "Нафтогазом України.

Вони також заявили, що Кабмін жодного разу за три роки з часу підписання контракту не ініціював розрив договору у Столькгольмському суді.

У серпні 2009 року Азаров заявляв, що уряд України вже проконсультувався з вітчизняними і міжнародними експертами щодо своїх перспектив у судовому позові щодо газових контактів з Москвою і готовий почати розгляд.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування