Азаров вже розмріявся, що Україна прийматиме рішення у Митному союзі

Середа, 29 травня 2013, 16:30

Статус спостерігача в Митному союзі дає Україні можливість брати участь у прийнятті рішень.

Про це в інтерв'ю телевізійному каналу "Білорусь-1" напередодні саміту глав урядів СНД заявив прем'єр Микола Азаров, передає УНІАН.

Раніше перший віце-прем'єр Ігор Шувалов повідомив, що Україна буде брати участь у всіх форматах Євразійської економічної комісії та Вищої економічної ради, але статусу спостерігача в МС мати не буде.

"Статус спостерігача в Митному союзі дає можливість Україні брати участь у прийнятті рішень. Чи не з правом вирішального голосу, але з правом дорадчого голосу", - зазначив він.

"Вже те, що Україна буде мати інформацію про підготовлювані рішення і буде мати можливість на дипломатичному рівні, на рівні контактів керівництва країн упереджувати їх прийняття, дуже важливо. І це буде працювати на зміцнення відносин України з країнами МС", - підкреслив Азаров.

При цьому він зазначив, що Україна не збирається обмежуватися тільки статусом спостерігача.

"Вже зараз при уряді України створено групу достатньо компетентних фахівців, яка вивчає можливість приєднання України до цілого ряду угод", - розповів Азаров.

"І такий аналіз вже зараз виконується і після його завершення ми запропонуємо нашим колегам створити переговорну групу досить високого рівня, щоб у найкоротші терміни домовиться про те, до яких угод Україна зможе приєднатися, не змінюючи тексту самих угод. Які зміни ми можемо запропонувати своїм партнерам і чи зможуть ці пропозиції бути прийнятими", - підкреслив прем'єр.

Як відомо, раніше президент Віктор Янукович заявив, що меморандум про отримання Україною статусу спостерігача в Митному союзі буде підписаний 31 травня в Білорусі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування