Мустафа Джемільов готовий віддати мандат через вчинок свого сина

Середа, 29 травня 2013, 21:24

Глава меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемільов готовий залишити крісло нардепа, якщо цього вимагатимують у Верховній Раді.

Про це він заявив на прес-конференції з нагоди трагедії, пов’язаної з убивством його сином іншої людини.

Так, на запитання журналістів, чи здаватиме він мандат нардепа, що вже запропонували деякі політики, глава меджлісу відповів: "Питання про депутатський мандат вирішує Верховна Рада, якщо там визнають потрібним, я піду. Повірте мені, я не так уже ним дорожу, у мене роботи по горло і тут вистачає".

Щодо свого головування в меджлісі Джемільов заявив, що вже давно не тримається за цю посаду і питання про його відставку з цього поста вирішене.

"Питання відставки голови меджлісу вже вирішене давно. Ще у 2007 році ми це бурхливо обговорювали, але не вийшло", - сказав Джемільов.

"На останній сесії курултаю ми це питання обговорювали, чітко прийнято рішення, що буде новий склад меджлісу і новий голова", - додав він.

З пропозицією позбавити Джемільова мандату зі своєї сторінки у Facebook звернувся депутат Сімферопольської міськради від "Руської єдності" Дмитро Полонський.

Як відомо, у вівторок Київський райсуд Сімферополя обрав запобіжний захід Хайсеру Джемільову у вигляді двохмісячного утримання під вартою і визначив низку експертиз.

27 травня Хайсер - молодший син народного депутата "Батьківщини", голови Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемільова - застрелив людину.

Згідно з інформацією на офіційному сайті Меджлісу, вбивство сталося з необережності близько 15.30 в будинку молодшого сина Джемільова в місті Бахчисарай внаслідок необережного поводження із зареєстрованою зброєю.

У той час сам глава Меджлісу перебував у Сімферополі, про трагедію, що трапилася, йому повідомив телефоном старший син Ельдар.

Пізніше в МВС повідомили, що за фактом вбивства відкрито кримінальне провадження за статтею КК "умисне вбивство". За інформацією ЗМІ,загиблий був другом сім'ї Джемільова.

Коментарі

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування