Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Каплін та Кличко просять про кримінальну справу для Азарова

Вівторок, 7 травня 2013, 12:26

Депутати "Удару" Сергій Каплін та Віталій Кличко звернулися до міністра внутрішніх справ із вимогою відкрити кримінальне провадження проти прем’єр-міністра Миколи Азарова.

Про це повідомила прес-служба Капліна.

Згідно з інформацією, впровадження має стосуватися інциденту із видаленням Капліна із засідання Кабміну 27 березня 2013 року.

"МВС, яке утримують платники податків, щорічно витрачаючи 16 мільярдів гривень, ігнорує Конституцію й закони, які покликані забезпечити справедливість та законність в Україні", - вважає депутат.

"МВС фактично "кришує" Азарова. Зокрема, не була прийнята заява двох народних депутатів – Кличка та Капліна щодо неправомірних дій Азарова на засіданні уряду. Разом з тим МВС прийняло до провадження заяву "урядової сторони" – міністра Кабміну Олени Лукаш", - зазначив Каплін.

"Це приклад подвійних стандартів: злочинне обслуговування уряду поряд з переслідуванням опозиції" – сказав він.

"Тим більше, видалення Капліна із засідання уряду, яке було пов’язане із запитаннями по боротьбі із стихією, було тим більш злочинним, враховуючи те, що вже зараз маємо серйозні підтоплення у Черкаській та Чернігівській областях", - додали в прес-службі.

Каплін вимагає відкрити кримінальне провадження проти Азарова, і викликати на допит прем'єра "у якості підозрюваного у скоєнні злочину, а як свідків – себе і ще двох народних депутатів від "Свобода".

Депутат нагадав, що відповідно до чинного Кримінального Кодексу, а саме ст. 344, ч. 2, за правопорушення Азарова можна покарати штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування