Суд у закритому режимі розглядає справу міліціонерів, які затримали суддю

Четвер, 20 червня 2013, 13:45

Судове засідання, де мають вирішити, чи залишати під вартою трьох співробітників держохорони, підозрюваних в перевищенні повноважень при затриманні судді районного суду у Харкові, відбувається в закритому режимі.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Таке рішення ухвалила колегія суддів, попри те, що ані представник прокуратури, ані захист не заперечували проти допуску преси і родичів у суд.

Обґрунтовуючи своє рішення, суддя, яка головує на засіданні, Тетяна Міркулова, заявила, що відсутній слідчий досудового слідства, а його думка важлива під час розслідування в суді.

Крім того, за її словами, в колегії суддів можуть виникнути питання до учасників судового розгляду, що стосуються матеріалів кримінального провадження.

Біля суду зібралися міліціонери і ветерани системи МВС, а також чорнобильці і підприємці.

Всього біля суду в Харкові зібралися близько 30 людей.

Як відомо, прокуратура Київського району Харкова 12 червня почала розслідування проти 3 співробітників Державної служби, підозрюваних у перевищенні повноважень при затриманні судді районного суду в Харкові.

Раніше ДСО повідомила про затримання її співробітниками в ніч на 12 червня судді одного з районних судів Харкова за підозрою в хуліганстві в кафе, після чого суд заарештував вранці 13 червня співробітників ДСО за перевищення повноважень при затриманні судді.

Прокуратура та Державна служба охорони оприлюднили власні версії конфлікту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування