Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зміни до Конституції допрацьовуватимуть до осені - Ставнійчук

П'ятниця, 21 червня 2013, 17:01

Конституційна асамблея прийняла за основу проект концепції змін до Конституції і планує допрацьовувати його до осені.

Про це повідомила секретар Конституційної асамблеї Марина Ставнійчук, пише "Інтерфакс-Україна".

"Прийняли проект за основу, але взяли його на доопрацювання", - зазначила Ставнійчук після засідання Конституційної асамблеї 21 червня.

За її словами, асамблея зібрала пропозиції комісій у проект концепції, але документ повинен бути цілісним.

"Виникла потреба в тому, щоб узагальнити, відпрацювати всі і зробити цілісну концепцію", - сказала Ставнійчук.

У той же час, вона додала, що потрібно узагальнити ті пропозиції, які були озвучені, зокрема парламентсько-президентська, парламентська чи президентська модель управління, а також пропозиція про двопалатний парламент.

За словами Ставнійчук, до осені комісії Конституційної асамблеї, експерти, які не входять до складу асамблеї, будуть вносити свої пропозиції до прийнятого за основу проекту концепції.

"До 15 вересня і комісії, і члени асамблеї маютьнапрацювати свої пропозиції вже безпосередньо не до позицій, ідей, рекомендацій, а до живого тексту з тим, щоб його якісно наповнити", - сказала вона.

За словами Ставнійчук, до кінця жовтня Конституційна асамблея зможе вийти на той проект концепції, який буде затверджуватися.

Також Ставнійчук не виключила, що засідання асамблеї може відбутися і раніше: може бути проведений комплекс заходів у рамках роботи асамблеї, зокрема і за проектом щодо судоустрою та правосуддя, та інших питань.

За слоами секретаря КА, члени асамблеї прийняли рішення поки не оприлюднювати текст проекту, але, за її словами, раніше проект з'явився в Інтернеті.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...