У Львові "свободівці" ледь не побилися з комуністами через прапор

Субота, 22 червня 2013, 16:41

Біля Монумента Слави у Львові "свободівці" не дозволили представникам КПУ розгорнути червоний прапор на заході з нагоди вшанування пам’яті жертв війни.

Як повідомляє ZIK, на захід комуністів зібралося близько 30 осіб, охороняли його вдвічі більше міліціонерів. Прийшли і "свободівці" – проконтролювати, аби не було червоних прапорів.

Спроба другого секретаря Львівського обкому КПУ Юрія Ткаченка витягнути червоний прапор виявилася невдалою, оскільки цьому завадили "свободівці". Виникла невелика штовханина, однак міліція розвела учасників конфлікту. Нікого не було затримано.

"Ми живемо в державі Україна, у якій діють закони, однакові для всієї країни. Галичина є складовою частиною України. На сьогодні є закони, є рішення судів, які всі мусять виконувати не залежно, чи це депутат Львівської міської ради, чи львівський бомб", – заявив у коментарі журналістам Ткаченко.

"Ми б розгортали червоний прапор, але міліція просить дуже, щоб ми цих биків не дратували", - додав він.

У свою чергу присутній біля Монумента Слави депутат Львівської міськради, "свободівець" Любомир Мельничук заявив: "Червоний прапор – прапор ГУЛАГу і Голодомору. Влаштовувати шоу на гробах загиблих – це можуть зробити виключно комуністи. Вони ще раз підтвердили, що нічого святого в них немає".

Також він нагадав, що станом на сьогодні діє ухвала Львівської міськради про заборону використання радянської та нацистської символіки.

"Міська рада подала апеляцію на рішення суду першої інстанції, який дозволив червоні прапори. Під час розгляду в апеляції рішення суду першої інстанції призупинено. Остаточну крапку ще не поставлено", – додав Мельничук.

Головний міліціонер Львівщини особисто керував охороною громадського порядку поблизу Монумента Слави.

"Це легкий конфлікт між певними політичними силами, котрий, дякувати Богу, не переріс у бійку. Міліція відреагувала", - прокоментував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...