Ірландія й Люксембург порадували Азарова. Ештон налаштована на успішний саміт

Понеділок, 24 червня 2013, 21:16

Ірландія підтримує укладання угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та ЄС на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

Про це заявив віце-прем'єр - міністр закордонних справ Ірландії Еамон Гілмор під час зустрічі з українським прем’єром Миколою Азаровим у Люксембурзі, повідомляє Урядовий портал.

Азаров із Гілмором. Фото прес-служби уряду
Азаров із Гілмором. Фото прес-служби уряду

"Ірландія підтримує підписання угоди про асоціацію на саміті у Вільнюсі у листопаді, і якнайшвидше завершення процедур у створенні зони вільної торгівлі між Україною і ЄС", - сказав Гілмор.

На зустрічі сторони обговорили питання співпраці між Україною і ЄС та Україною – Ірландією, а також домовилися провести українсько-ірландський бізнес-форум.

Гілмор також подякував Азарову за вирішення питань інвесторів в Україні.

Крім того, прем'єр Люксембургу Жан-Клод Юнкер під час зустрічі з Азаровим також заявив, що його країна підтримує укладання угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Азаров і Юнкер. Фото прес-служби уряду
Азаров і Юнкер. Фото прес-служби уряду

"Ми вважаємо, що угоду про асоціацію необхідно підписати на саміті у Вільнюсі", - сказав Юнкер.

Прем'єр Люксембургу не бачить конфліктних підходів між ЄС і Митним союзом і необхідності України вибирати між двома митними союзами, зазначає прес-служба уряду.

У ході зустрічі сторони домовилися провести українсько-люксембурзький бізнес-форум, а також прискорити підготовку угоди про уникнення подвійного оподаткування.

В той же час, верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон за підсумками засідання Ради ЄС з питань закордонних справ заявила, що Брюссель сподівається на успіх саміту Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді, а також працює над перспективою Східного партнерства в цілому.

Азаров і Ештон. Фото прес-служби уряду
Азаров і Ештон. Фото прес-служби уряду

"Ми обговорили майбутній саміт Східного партнерства і наші очікування. 22 липня ми проведемо міністерську зустріч наших партнерів у світлі майбутнього Ради ЄС з питань закордонних справ. Ми дійсно хочемо, щоб цей саміт був самітом великого успіху, і для того, щоб це сталося, ми тісно працюємо з нашими партнерами", - цитує Ештон "Інтерфакс-Україна".

Говорячи про перспективи розвитку Східного партнерства в цілому, верховний представник ЄС наголосила, що, перш за все, необхідно бути впевненим у тому, що будуть досягнуті вже поставлені цілі.

Ештон висловила впевненість, що "Вільнюс - це не кінець". "Буде наступний етап процесу, і ми почали думати, що буде наступним, як ми будемо глибше розвивати наші відносини. Але зараз ми фокусуємося на тому, щоб у нас був успішний саміт у Вільнюсі", - підкреслила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування