Фракція "Батьківщина" готова відмовитися від канікул - Яценюк

Четвер, 27 червня 2013, 21:26

Фракція "Батьківщина" готова до продовження сесії Верховної Ради для ухвалення необхідних євроінтеграційних законів і пропонує створити для цього спеціальну комісію парламенту.

Про це сказав лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу в аеропорту "Бориспіль" після прибуття в Україну після робочого візиту до США.

"Все-таки ми почали цей діалог, і моя зустріч з Віктором Януковичем була першим кроком до того, щоб Україна побачила, що опозиція готова робити все, щоб Україна стала членом Європейського Союзу", - сказав він, коментуючи пропозицію екс-прем'єра Тимошенко скликати національний круглий стіл і відмовитися від літніх канікул для виконання всіх вимог з європейської інтеграції.

"Що стосується круглого столу, то ми запропонували форму проведення такого круглого столу, а саме - створення спеціальної комісії у Верховній Раді з розробки та прийняття законодавства про членство України в Європейському Союзі", - повідомив він.

За його словами, в роботі такої комісії повинна брати участь широка громадськість "і вся країна повинна працювати над тим, щоб у Вільнюсі було підписано Угоду".

Яценюк повідомив, що фракція "Батьківщина" подала відповідний проект постанови до парламенту про продовження роботи нинішньої сесії.

Він зазначив, що якщо Партія регіонів готова підтримати цю ініціативу, то робота Верховної Ради буде продовжена.

"Але найголовніше, щоб український уряд нарешті почав подавати законопроекти про європейську інтеграцію, яких досі, на жаль, в парламенті немає", - сказав лідер фракції "Батьківщина".

Як відомо, у статті "67 робочих днів!?" Тимошенко запропонувала створити національний круглий стіл "Розуміння заради європейського майбутнього" для виконання Україною необхідних критеріїв підписання з ЄС Угоди про асоціацію.

На думку Тимошенко, національний круглий стіл слід скликати раз на тиждень і проводити його в присутності представників ЗМІ.

Екс-прем'єр вважає, що у зв'язку з цим потрібно відстрочити літні парламентські канікули до завершення всіх справ для виконання умов для підписання угоди.

"Я прошу українських парламентаріїв пожертвувати - ні, не життям, - лише черговою відпусткою заради України", - зазначила Тимошенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування